Over 200 tilfredse kunder
5 stjerner på Trustpilot og Facebook
Blog
Om Dam Studio

Søgeords-kombination fremfor blot ét søgeord

Af: 
Thomas Dam

SEO (søgemaskineoptimering) er ikke nogen raketvidenskab, og det gælder også, når du skal finde de søgeord du gerne vil findes på.

Vent med de primære søgeord, og tænk på søgeords-kombinationer i stedet for

Det allerførste du skal finde ud af er hvilke søgeord, der er relevante for dig. Hvis du f.eks driver en virksomhed, der tilbyder bilpleje vil du selvfølgelig gerne findes på ordet "bilpleje". Men du skal gerne være mere kreativ end det. Hvis det er dit eneste ord, er du ude for en enorm konkurrence, og du skal hive et stort budget op af lommen. Hvis du derimod tænker lidt mere kreativt og finder ord, der er mindre konkurrencepræget er der en hurtigere vej til gratis trafik fra google. Det mest oplagte er at kombinere det primære søge ord med et biord. Det kunne f.eks være et bynavn.

Lad os antage at virksomheden holder til i Århus. Så vil et af de oplagte søgeords-kombinationer være "bilpleje århus".

Men eftersom mange gerne vil køre ind til Århus fra de små byer rundt omkring, kan du sagtens tage de byer med også. Hermed har vi udbygget listen til:

 • bilpleje århus
 • bilpleje tilst
 • bilpleje højbjerg
 • bilpleje brabrand
 • bilpleje risskov
 • bilpleje viby
 • bilpleje skejby
 • bilpleje tranbjerg

D.v.s. du nu har en liste på 8 søgeords-kombinationer. Du kan dog gøre meget mere end det. Tænk på hvilke services folk har brug for fra en virksomhed, der tilbyder pleje. Disse ord kan også indgå i en søgeords-kombination. Feks:

 • bil polering århus
 • bil klargøring århus
 • stenslag århus
 • reparation af stenslag
 • stenslag i forruden
 • reparation af bilrude
 • polering af bil
 • udskiftning af forrude
 • polering af bil pris
 • rensning af bilsæder
 • bilrude reparation
 • indvendig rengøring af bil

Det var 12 søgeords-kombinationer mere, så vi nu er oppe på 20 søgeord, hvilket er en fin start til at komme igang med SEO. Kombiner dine egne umiddelbare idéer med Google Keyword Planner. Her vil du kunne se hvor mange søgninger de enkelte søgeords-kombinationer har, og få idéer til andre kombinationer.

Lav en underside til hver søgeords-kombination

Næste skridt er at få lavet en underside på din hjemmeside, der matcher hvert søgeord.  Det betyder altså, at du skal have lavet 20 nye undersider. Disse nye undersider skal gerne have følgende ting som minimum.

 1. Have søgeords-kombinationen i URL´en, da dette er et stærkt signal til Google.
  Hvis du f.eks laver en underside til "bilrude reparation" skal din URL altså se sådan ud: www.dinside.dk/bilrude-reparation
 2. En tekst på 400 ord. Gerne mere. Vil næsten sige jo mere desto bedre. Teksten skal være læsevenlig, og formateret korrekt. Dvs korrekt brug af overskrifter og tags.
 3. Husk bullets. Altså noget let tilgængeligt info til "de dovne" som ikke gider læse en hel tekst.
 4. Billeder og lækkert grafik, der giver mening i forhold til teksten.
 5. Hav en nem tilgængelig kontaktformular på alle sider. Gerne oppe i toppen, eller i en sidebar. Meningen med alt dette seo-optimering er jo at folk skal kontakte dig.
 6. Gerne et område med en anmeldelser. Hvis du indsætter dine anmeldelser som et "rich snippet", har du også mulighed for at få vist anmeldelser på google. Et godt plugin til dette er "BNE Testimonials Pro". Du vil altså få mulighed for, at få vist stjerner ved din søgning som her:


  Stjerner på Google øger klikraten til din underside. Disse stjerner er vist, fordi der er  opsat en "Rich Snippet" for undersiden. Dette er gjort med wordpress plugin´et BNE Testimonials Pro.

Du har nu gjort en hel del af det forarbejde, som en SEO-ekspert gerne vil have dig til at gøre. Pointen er, at hvis løbende google optimering skal virke, skal grundarbejdet være i orden. Dvs SEO-eksperten skal have noget godt indhold at arbejde med.

Hvis du ikke kan overskue hele processen med at få skrevet tekster selv, kan du selvfølgelig også betale dig for den del. Tekstforfatning behøver ikke være vanvittig dyr. F.eks kan du hos os få skrevet indholdet til en underside for 400 kr. + moms. Dvs overstående eksempel vil betyde følgende startudgift til relevante tekster.

Eksempel med 20 undersider:

20 tekster a´ 400 kr. stk = 8000 kr. + moms.

Eksempel med 10 undersider:

10 tekster a´ 400 kr. stk = 4000 kr. + moms.

Eksempel med 50 undersider:

50 tekster a´ 400 kr. stk = 20000 kr. + moms.


Du altid velkommen til at stille yderligere spørgsmål i en af kontaktformularerne her på siden eller via telefon 42422290


Udtalelser fra vores kunder

Dam Studio er et dedikeret reklamebureau hvis største succesparameter er, at din virksomhed vækster. Dette anderkender vores kunder.
Thor AndersenCafe Livingstone

Det har været en fornøjelse at arbejde med thomas.. opgaven var forstået med det samme og jeg må sige at gennem de sidste 12 år hvor jeg har arbejdet sammen med større og mindre reklame bureauer så har thomas haft den bedste og hurtigste svar tid.. han holder 100% de deadlines han giver.
tusind tak for samarbejdet er sikker på vores veje krydses igen

Anja RavnRavnDeLuxe

BINGO!!! Thomas får mine varmeste anbefalinger for et fantastisk udført arbejde med fremstilling af logo. Her får du en seriøs og professionel håndværker, der ikke gir op før kunden er tilfreds. TAK!"

Uffe RasmussenDansk Ornitologisk Forening

Kundevenlig, lydhør, løsende og veludførende til at lave fotokonkurrencen http://aaretsfuglefoto.dk/ Brugerne af siden er glade og kan gøre det, vi har bestilt, de skal kunne. Det er vel den bedste ros. En god oplevelse. Uffe, DOF.

Andreas Dalbøge

Vi har haft arbejdet med Thomas i forbindelse med optimering af hjemmeside design, og endte ud med et meget tilfredsstillende resultat. Thomas var særdeles hurtig til at svare tilbage på vores spørgsmål og kommentarer til det løbende arbejde, hvilket vi har sat meget pris på! Det hjalp til en hurtig og effektiv behandling af vores opgave.

Ronni LarsenLocal Alex

Yderst kompetent arbejde og kan kun anbefales herfra.

Anette NielsenEFT Kompagniet

Thomas har været yderst samarbejdsvilling, overholdt alle aftaler og gjorde sit bedste for at hjælpe, også selvom jeg satte ham på hårdt arbejde ;-) Thomas får mine bedste anbefalinger.

Bjarke TornagerMy Curio

Thomas gjorde et fortrinligt stykke arbejde, lige fra hjælp med idé udvikling, til design af selve vores virksomhedspræsentation. Alle deadlines blev overholdt, og oftest blev milepælene nået hurtigere end aftalt. Slutproduktet blev af yderst høj kvalitet, hvilket sidenhen er blevet bekræftet af forskellige samarbejdspartnere.

Peter WichWich Massage

Jeg kan klart anbefale Thomas. Opgaven blev løst professionelt og fulgt helt til dørs.

Kontakt os

Lad den uforpligtende dialog begynde...
Dam Studio ApS
Gammel Køge Landevej 55, 4.etage
2500 Valby
thomas@damstudio.dk
CVR:  41120940

Ring på 42 42 22 90

eller udfyld kontaktformularen

  staralign-leftphonehomeenvelopeusersphone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram