I 2015 foregik hele 10 procent af danskernes private indkøb online. Det er et beløb svarende til ca. 80 milliarder kroner. I forhold til året før var det en stigning på 11 milliarder, hvilket må siges at være en meget pæn stigning. Det er et bevis på, at danskerne føler sig fortrolige med online handel, og den har slået sig fast med syvtommersøm. Men for at kunne modtage betaling som webshopejer, er det vigtigt at have en betalingsløsning der fungerer. Det er stadig muligt at benytte bankoverførsler og lignende, men det er besværligt og tidskrævende. Nemhed og hurtighed er to af de største tiltrækningspunker ved online handel, og derfor kan en betalingsløsning der modtager dankort eller MobilePay være en vigtig faktor til større salg på en webshop.
Når du laver en betalingsløsning på din side, skal du både bruge en betalingsgateway og en indløser. Din betalingsgateway kan bedste sammenlignes med en dankortautomat, mens din indløser er den, som står for kommunikationen med banken. Forskellige indløsere giver mulighed for at tage imod forskellige kort – du skal dog være opmærksom på, at hvis du vil tage imod Dankort på din hjemmeside, så skal du have en aftale med Nets.
I denne artikel, vil vi kigge nærmere på 4 populære betalingsgateways i Danmark.
Man kan ikke have en liste over de bedste online betalingsløsninger uden PayPal. Det er uden sammenligning den mest udbredte med over 135 millioner aktive kontoer, i over 193 lande verden over. Der bliver dagligt udført over 8 millioner transaktioner med PayPal, der tilbyder betaling med en lang række populære valuta. Derudover udmærker PayPal sig ved at acceptere checks gennem dit telefon kamera, man kan benytte kortterminaler og endda betale uden at skulle forlade siden. Vil man have en gennemprøvet og dybt professionel online betalingsløsning, kan man simpelthen ikke gå forkert med PayPal. Kongen på det online betalingsmarked.
Priser
Hos PayPal betaler du ikke noget månedligt abonnement. I stedet betaler du et transaktionsgebyr pr. salg. PayPal har en politik om, at jo mere du sælger, des mindre betaler du. Gebyret på hver transaktion starter på 3,4 % + 2,60 kr, men kan dale til 1,9 % + 2,60 kr, men dog kun for shops, der omsætter for mere end 800.000 kr.
Hvis man ønsker en ren dansk løsning, kan man med fordel benytte Mobilepay fra Danske Bank. Mobilepay er en app man downloader til sin smartphone og som giver mulighed for at betale uden at have sit kreditkort ved hånden. Den er på nuværende tidspunkt den tredje mest downloadede app i Danmark. Det fungerer ved at kunden går til online betaling på din webshop, indtaster det mobilnummer, der er tilknyttet deres Mobilepay konto, og derefter godkender man betalingen på mobilen. Hurtigt og enkelt. Det skal dog siges at Mobilepay koster et mindre månedligt beløb og 1 krone pr. transaktion. Men det er ikke meget, når man tager den gode service og det gode koncept i betragtning.
Priser
Med MobilePay betaler du 49 kr. om måneden i abonnement og 1 kr. pr. transaktion.
ePay er den førende betalingsgateway i Norden, og har både kunder blandt store og små virksomheder. Denne betalingsgateway er kompatibel med en lang række shops – heriblandt WooCommerce, Magento og Prestashop.
Denne betalingsgateway er danskudviklet, og de forsøger at være yde god kundeservice igennem support, der både kan modtages over telefon, e-mail og chat.
Priser
Hos ePay kan du starte med en gratis testkonto, hvor du betaler 5 kr. pr. transaktion. Derudover har de to forskellige abonnementstyper – Pro og Business, der henholdsvis koster 199 kr. og 299 kr. om måneden. Ved begge er der også et oprettelsesgebyr, der først skal betales. Derefter koster hver transaktion 0,50 kr.
Det er desuden også muligt at kontakte ePay og sammensætte en skræddersyet løsning til ens webshop.
Stripe er relativt ny på det danske marked, og har kun været tilgængelig siden 2014. Med denne betalingsløsning får du en Stripe konto, hvor penge fra betalinger ryger over på.
Stripe adskiller sig fra PayPal ved at være lavet af udviklere for udviklere. Det vil sige, at du både kan bruge deres standardløsning eller selv lave en formular, så den passer til din webshop.
Priser
Stripe har et nemt og overskueligt prissystem. Der er intet månedligt abomoment, så du betaler i stedet bare faste transaktionsgebyrer. I øjeblikket koster det 1,4% + 1,80 kr. for europæiske kort og 2,9% + 1,80 kr. for ikke-europæiske kort.
Vi har nu gennemgået en række løsninger, der alle er ganske fremragende. Det er umuligt at sige hvilken der er bedst, da det helt og aldeles afhænger af den enkeltes behov og ambitionsniveau. Størrelsen på ens webshop er også en faktor i regnestykket. For en nystartet webshop kan det for eksempel være en rigtig god idé at vælge en betalingsgateway uden abonnement.
Del den meget gerne artiklen med dit nerværk ved at benytte nedenstående "dele-knapper"